Ethereum’s market cap overtreft GM, CME, en tech voorraden

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Ethereum’s market cap overtreft GM, CME, en tech voorraden – Wat is het volgende?

De prijs van de ether heeft 322% jaar tot heden verzameld en zijn $67 miljard markt GLB overtreft nu General Motors en CME Groep.

2020 is een indrukwekkend jaar geweest voor het Ethereum-netwerk en de Ether (ETH) prijs. In november is het Eth2 depositocontract rustig van start gegaan en voor het einde van de maand had het contract Bitcoin Revolution capaciteit bereikt met 524.288 Ether op slot.

Toen Zwarte Donderdag op 12 maart plaatsvond, werd bijna elke cryptocurrency in prijs verlaagd en werd Ether niet gespaard van het bloedbad. Na de handel voor zo weinig als $86 op 12 Maart, herstelde de prijs van de Ether om een jaar-aan-datum aanwinst van 322% te posten en de altcoin plaatste een 2020 hoogte bij $635.70 op Dec.1.

Ondanks de lofbetuigingen aan Bitcoin, die vandaag een nieuwe recordhoogte bereikte, heeft de Ethereum-prijs het in 2020 zelfs beter gedaan dan BTC.

Ether versus Bitcoin prestaties (jaar tot jaar). Bron: Gegevens over digitale activa

Ondanks deze stellaire prestaties, is Ether nog ongeveer 59% onder zijn 2018 hoogte van alle tijden bij $1.431 hoogte. Zelfs met de prijs die ver onder zijn hoogte van alle tijden zit, heeft de marktkapitalisatie van $67 miljard van de hoogste altcoin automaker General Motors en dat van de CME-Groep overtroffen.

Het is de moeite waard om op te merken dat deze vergelijkingen discutabel zijn, aangezien beursgenoteerde bedrijven activa, passiva, kapitaaluitgaven, verkoop en werknemers hebben. Terwijl het zelfde niet kan worden gezegd voor Ether, zullen de handelaren de twee niettemin vergelijken.

Lange termijn beleggers hebben de neiging om meerdere concurrentiescenario’s, groeianalyses en waarderingsmultiples op te stellen. Ondertussen zullen handelaren zich vooral zorgen maken over de prijs en het volume.

Naast de verschillen in de twee activa en de drijfveren van hun waarde, is het de moeite waard om op te merken dat sommige van de nieuwere handelsplatformen tegelijkertijd cryptocurrencies en aandelenhandel aanbieden.

Mobiele app-gebaseerde makelaars zoals E*Trade, RobinHood, en eToro hebben tientallen miljoenen gebruikers en als de moeiteloze on-ramp aangeboden door deze platforms zal het gemakkelijker maken voor een bredere zwerm van beleggers om te communiceren met digitale activa.

Hoe Ether zich verhoudt tot bedrijven met een vergelijkbare marktkapitalisatie

Colgate-Palmolive is lid van de S&P 500-index en het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $73 miljard. Het bedrijf werd opgericht in 1806 en presenteerde een netto-inkomen van $2,7 miljard in de afgelopen 12 maanden.

De V.S. Bancorp heeft ook een $67 miljard markt GLB, is de vijfde grootste Amerikaanse bank en is ook een lid van S&P 500. Het bedrijf werd opgericht in 1968 en is ook eigenaar van Elevon, een creditcardbewerker.

Tot slot, bij een $64 miljard markt GLB, bezit de Groep CME de Uitwisseling van Chicago Mercantile, die 172 jaar geleden werd opgericht. Het netto-inkomen bedroeg $2,1 miljard in de afgelopen 12 maanden, en de voorraad bestaat ook uit de S&P 500-index.

Terwijl Ether een gelijkaardige grootte markt GLB deelt, is het niets als de hierboven vermelde bedrijven. De cryptocurrency heeft geen balans of resultatenrekening. Daarom gedraagt Ether zich meer als grondstoffen zoals goud, olie en Bitcoin. De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een soortgelijk standpunt ingenomen.

Zoals duidelijk blijkt uit bovenstaande grafiek zijn er nauwelijks overeenkomsten tussen Ether en beursgenoteerde bedrijven. Terwijl die aandelen gemiddeld 283 miljoen dollar per dag verhandelen, doet de cryptografie meer dan 2 miljard dollar, volgens gegevens van Messari.

Het zelfde kan worden gezegd over de volatiliteit van Ether, de standaard maatstaf voor gemiddelde dagelijkse prijsschommelingen. Cryptocurrency’s hebben de neiging om veel sterkere bewegingen te hebben, meestal omdat ze niet afhankelijk zijn van de verkoop of de groeiverwachtingen.