Kunde slash sin nationella skuld tack vare beslagtagna BTC

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:skulle

Bulgarien kunde slash sin nationella skuld tack vare beslagtagna BTC
RICK D. | 12 DECEMBER 2017 | 9:44 PM

Även om tidiga investerare gläder sig över den senaste tidens uppgång i priset på Bitcoin, är ökningen också förtjusande någon annanstans. Som ett led i en nationell korruptionsbekämpning i Bulgarien tillbaka i maj grep regeringen 213 519 BTC från organiserade brottslingar. Idag är dessa mynt värda 3,6 miljarder dollar, eller för att uttrycka det på ett annat sätt, cirka en femtedel av hela landets statsskuld. Vid den tiden de greps var de bara värd 500 miljoner dollar.

Förverkningarna följde en Bitcoin Code

Förverkningarna följde en utbredd nedbrytning av det sydöstra europeiska lagförvaltningscentret (SELC). ZeroHedge rapporterar Bitcoin Code Bluff eller pålitlig mäklare inom trading? att det var som svar på fall av tullbedrägerier som begåtts av organiserade brottslingar. En storskalig sökning av över 100 egenskaper ledde till 23 arresteringar. Av detta nummer var fem bulgariska tullmyndigheter. Datorer, tabletter, bankdokument och annan kommunikationsutrustning greps också. Historien togs upp av Ryssland idag . Enligt dem sade SELC:

Den organiserade brottsliga gruppen bestod av bulgariska medborgare med förbindelser i fd jugoslaviska republiken Makedonien, Grekland, Rumänien och Serbien.

Lokal polis hävdar att gruppen hade lyckats infektera tullens datorsystem med ett virus. Målet var att förfalska data om fraktbehållare. De skulle markera vissa behållare som väntar på att bli exporterade som redan har genomgått nödvändiga kontroller före avgång. Naturligtvis kan okontrollerade leveranser innehålla bokstavligen något, och att ha en sådan kompromisslös väg för olagliga varor är en mycket värdefull tillgång till ett kriminellt nätverk. SELC anser att beslutet fattades för att använda Bitcoin som ett sätt att lagra vinster eftersom det är svårare att spåra och följa än traditionella valutor.

Vad som kanske är mer intressant än beslaget själv är vad den bulgariska regeringen planerar att göra med mynt. För närvarande har det inte blivit något officiellt tillkännagivande. Kommer de att följa USA: s exempel på privat auktionering av beslagtagna mynt som onlinebetrug sådana fallfall kan dramatiskt hjälpa sin ekonomi. En Twitter-användare uttryckte rädslan som är säker på att ha korsat många sinnen:

Satoshi Haze
@SatoshiHaze
If Bulgaria dump its $btc we are f*cked!#bitcoin #crypto #wtf

12:55 AM – Dec 8, 2017
40
39 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
Frestelsen att översvämma marknaden med de beslagtagna mynten måste vara stark, eftersom Bulgarien omedelbart kan återbetala 18% av sin statsskuld direkt. Men de kan också bestämma sig för att ta den mer riskfyllda strategin att bli en långsiktig hämndare av kryptokurrency och potentiellt använda den för att återställa sin egen valuta i framtiden. Bara en tanke, Bulgarien. Vi vill inte att du ska göra någonting för hastigt nu.