„Whale“ Flyttar 48.000 Bitcoin för 4 cent i avgifter som Scaling Solutions utvecklar

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:bekräftade

Utvecklingen av skalningslösningar, tillsammans med en minskning av Bitcoin-transaktionens genomströmning, har gjort det möjligt för Bitcoin-avgifter att sjunka under en dollar. En Bitcoin ‚Whale‘ utnyttjade dessa droppavgifter och flyttade 48 000 Bitcoin för bara fyra cent.

$ 290 miljoner transaktion för fyra cent, varför kan du göra det?
Bitcoinavgifterna var samtalet om staden i december 2017, då Bitcoin-avgifter kort nått 50 USD när nätverket bekräftade nästan 400 000 transaktioner varje dag. Sedan dess har bekräftade transaktioner halverats och faller till i genomsnitt 200 000 transaktioner dagligen.

Chart Courtesy av Blockchain.com
Denna minskning av transaktionerna har gjort det möjligt för Bitcoins mempool att rensa, eftersom nätverket blev igensatt med transaktioner under senare delen av 2017. Enligt information som aggregerats av det populära cryptocurrency infrastrukturföretaget Blockchain har antalet transaktioner som väntar på bekräftelse minskat med över 95 %, från i genomsnitt 100 000 till 5 000.

Det var allmänt spekulerat att Bitcoins kritiker, helvete böjde på att förstöra Bitcoins trovärdighet och tillförlitlighet, uppriktigt uppblåsta Bitcoin-transaktionsavgifter. Dessa kritiker fyllde uppvisade Bitcoin-block med „spam“ -transaktioner, med hjälp av Bitcoin-nätverket utan någon riktig syfte.

Andra påpekade emellertid att den exponentiella ökningen av transaktionsavgifter också berodde på tillväxten i Bitcoins intresse, med detaljhandelskonsumenter som vill transaktiera värdet med användning av „smaken i månaden“.

En val, oidentifierad vid skrivetiden, har bevisat denna punkt och betalar fyra cent av avgifter för transaktionen på Bitcoins över 290 miljoner dollar. Transaktionen inträffade sent i går kväll, med Bitcoin-användaren flyttar 48.500 Bitcoin för några pennies, långt ifrån avgifterna i slutet av 2017. „Whale“ betalade 0.00000675 Bitcoin i avgifter, vilket gav en sats på 3 satoshis per byte av transaktionsdata.

Det kom som en överraskning för vissa att en användare med så stor mängd kryptocurrencyinnehav skulle betala avgifter långt under den sats som Blockchain föreslog, vid cirka 5 satoshis per byte.

En Twitter-användare, med handtaget, @martybent, sa :

„Kan du tänka dig att försöka flytta $ 300M till $ 0,04 med det traditionella banksystemet? Nej, nej det kan du inte. “

Däremot har användarna sökt efter mer, letar efter sätt att minska transaktionsavgifterna till det lägsta läget, samtidigt som Bitcoin-transaktionsgränserna ökar. Denna sökning har signalerat utvecklingen av Bitcoin-skaleringslösningar, relevant för den framtida framgången för detta världsomspännande nätverk.

Scaling Solutions: Segwit och Lightning Network
För de oinitierade är Segwit en förbättring på Bitcoin-nätverket som ändrar transaktionsformatet för BTC-transaktioner. Segwit möjliggör en kraftig minskning av transaktionsstorlekarna, vilket bidrar till att sänka avgifterna, samtidigt som en ökad mängd transaktioner kan lagras inom ett block.

Detta protokoll, aktiverat i augusti 2017, har redan hunnit med nätverket, eftersom över 36% av alla transaktioner nu körs på Segwit-adresser.

Genomförandet av Segwit-protokollet var viktigt för att se till att Lightning Network, en annan populär skalningslösning, kunde fungera. Blixtnätverket är en off-chain skalningslösning som främjar användningen av Bitcoin för mikrobetalningar. Denna specifika skalningslösning använder balansräkningar, betalningskanaler och flera sigadresser för att säkerställa att alla parter får de pengar de förtjänar. Genom att använda detta system kan tusentals transaktioner göras per sekund för minimala avgifter, den heliga graden för varje cryptocurrency-nät.

Blockstream, ledande cryptocurrency-infrastruktur och utvecklingsbolag, meddelade nyligen att antennanslutning av aden har ökat i en svimlande takt och säger :

„I samband med tillkännagivandet av Blockstream Store hade Lightning Network totalt 46 öppna kanaler och 0.682 BTC i kapacitet. Idag finns det cirka 7 800 öppna kanaler med 26 BTC kapacitet. Det är en kanalökning på 16 856% och en ökning med 4 844 i kanalkapaciteten på 6 månader! “

Förhoppningsvis kan antagandet av skalningslösningar fortsätta, eftersom Bitcoin börjar sopa in i traditionella finansiella system, hitta en plats i daglig handel.